Homloklebeny terápia

Mi az a homloklebeny

A homloklebeny az agy legnagyobb lebenye. Az emberek agyának 33-38%-át alkotja. Az ítéletalkotás, a gondolkodás, az értelem és az akarat székhelye. Egész lényünk ellenőrző központja.

A homloklebeny agyunk azon része, ami felelős többek között

A homloklebeny fontos az akaratlagos mozgáshoz, a kifejező nyelvezethez és a magasabb szintű végrehajtó funkciók kezeléséhez. 

Mik a végrehajtó funkciók?

Hogyan segít a homloklebeny terápia? Mi történik az órán?

Olyan strukturált gyakorlatokat csinálunk, amivel agyunk teljesítőképességét, rendszerező képességét, sebességét jelentősen javíthatjuk. Megtanuljuk figyelmünket egyszerre több dolgon hatásosan rajta tartani, vagy éppen a külső ingerek kizárásával egy dologra összpontosítani.

A program során a mozgást, a beszédet és a gondolkodást kötjük össze olyan gyakorlatokkal, amik a homloklebenyünket intenzíven ingerlik és fejlesztik. Pozitív hatással vannak a gondolkodási folyamatokra az idegrendszeri hálózat megerősítésére, dúsítására. 

A terápia hatására jelentősen javul a memória, a figyelem és a mozgás összerendezettsége. Fejlődik az egyensúly és a testi-lelki rugalmasság. A gondolkodási folyamat összetettsége megnő, fokozódik a kreativitás. Képesek leszünk gyorsabban, hatékonyabban változtatni és változni, igazodni a váratlan eseményekhez. A korhatár 8-99 év!

A homloklebeny terápia gyakorlatai összekötik a végtagokat a gondolkodással és a beszéddel. 

Kiknek jó a homloklebeny terápia?

Tovább:  Foglalkozások